Saturday, April 12, 2014

kaki game

hye :)


first entry utk d post setelah sekian lama meneyepi. actly blog ni pun bkn ad function sangat pun. cuma baritu bila aku bukak balik blog ni then aku baca balik benda2 lama rasa macam klaka je. haha. so aku rasa better semua pngalaman yg ak penah rasa aku letak kt blog ni. mana la tau nanti aku hilang ingatan je bole aku baca blog ni balik. ehh?


sebenanya bukan tu yg aku nk citer. well pasal assignment sbnanye. haha esaimen. eseimennn..sekarang ni aku dah sem 6. last aku post kt blog ni masa aku sem 2 or 3. apak lama la jugak aku tak post. tp post tu aku hide due to post yg tak berapa open utk dibaca. ahaaa. nak citer yang haritu kami ada buat 1 mini project untuk storytelling. kena buat movie. macam tak kena kan bila course game yang aku amik ni kene buat movie pulak. tp best whatt.drpd ta penah rasa berlakon dpn kamera at last dapat rasa jugak. jd director, jd heroin, jadi extra, jadi kayu, jadi rahim..krik krik. 

these are the actor, director and etc

from left: amira(adela), nisa(minn), aqem(malique), akira(dee), me(eva) <3 i="">

haa. scene ni kami ambik dekat kuala perlis. kebetulan pulak time tu air pasang, so cantik la view dia. citer kitorang ni cliche laa. drama melayu sangattt. pasal sorang lelaki dengan empat orang gadiss.

malique ni budak unimap yang baru je kene kick sbb kne dump dgn pompuan. hidup dia penuh dgn pompuan je. mesti kne ada pompuan, kalau takde hidup dia dah mcm nk nazak dah, separuh gila. so 1st day dia masuk poli. dia bknalan dgn sorang minah nama adela. budak kelas dia. adela ni pendiam. tp dalam diam dia tu sbnanye hantu kongkong dgn gedik. tapi mula2 couple biasala. mnede org tunjuk perangai sebenar terus kan. haha so dorang ni together tal sampai sebulan la. sbb dalam masa dia kenal dgn adela ni seminggu je bdk ni dah start tunjuk prangai dia. aku pun mcm tak paham gak. tp biasala. citer melayu. so abaikan. 

malique ni masa dia couple dgn adela dia bknalan pulak dgn dee. ntah mcm mane dia sbnanye takde niat pun nk tackle dee tu. tp orang cakap. cinta dari mata turun ke hati la kud. maybe dia suka dee sbb prangai dee tu yang beza sgt dgn adela. dee ni nk kate kerek ade la sikit. tp aku rasa dia a bit more open minded la.. dia jenis tak kisah. ape nk jadi jadi la.kesah pulak dia. haa gitteww.

one day ni masa malique tengah teman dee beli barang adela ni selalu call tanya kt mana, dengan sapa, buat apa? kua pkol brapa semua la. masa malique tenga ckp tetiba dee rampas fon tu ckp dia tenga kua dgn malique. so nk abiskan cite cliche ni dorang pun jumpa gadoh2 sume malique jd kayu. da awek gadoh, takkan dia nk camporkan. ..................................so dee pulak yg jd gf malique. haaa lajukan..lpas 1 awek hilang dpt awek lain. sooo drama melayu.

dee ni ade adik, eva. adik dia ni cantik comel okelaa not bad. tapi gagap. dah nak buat mcm mne. tu watak dia. soo masa dee tengah dating dia pg bawak adik dia ni. kenalkan dgn malique tu. eva ni mcm careless sikit la. otak dia lembab. waktu dating tu dia hampir kne langgar dgn kete. tp malique sempat selamatkan dia. haha soo CLICHE. tuptup eva pulak anggap yang malique ni hero diaa.. so dia pun suka la kt malique tu dalam diamm.

lepas dee dapat tau yang malique syok kt eva plak dia pun gadoh la pastu break dgn malique. yeke? ak pun cm konfius siket bile part minn nak masuk. well tak kisah la. minn pun awek malique gak. tah bila muncul. tp mmg awek malique laa. malique kenal dia kt pesbuk. minn ni perangai dia nauzubillah. muka pun menakutkan. haha. mybe sbb makeup. tula orang kata. jgn judge orang brdasarkan rupa. minn ni not bad la. tp tulah. perangai dia yang bad bad bad. dia bukan suka kt malique tu pun. dia suka kt duit bdk tu je. ni hantu kikis. abis boleh dia soh malique jual kete sbb dia nk beli handbag. what the fuuuu. enough minn. malique tak tahan malique putus dgn dia. pastu go on plak dgn eva..

minn dengki, dia pg siasat sape eva tu. pastu dia bgtau kt dee pasal benda ni sume. dee pulak tah kenapa mcm takde iman time tu denga plak bisikan syaitonn pg bunuh eva kt dalam kolam hotel bapak dia.bkn eva je yg dia bunuh. dgn si minn sekali mati kene cekik kt tepi kolam tu. mungkin time tu dia stress bru lepas break sume. dapat tau plak adik dia sendiri kapel dgn ex dia. hmm tragis nye cite ni ;'(

at the nie malique jd mcm tak betul bila dapat tau eva mati kene bunuh. minn mati. eva mati. dee kene masuk dalam hospital gila sbb dah mental sangat dah. adela pulak hilang bawak diri. at last mak malique sendiri yg carikkn jodoh utk dia. pastu dia pun kawen, ok the end kisah cinta yang romantik cliche tragis ni.

jumm i nk share gamba2 masa kitorang tengah shooting ;)







THE END






Thursday, October 25, 2012

take a deep breatheee....anddd fuhhhhhh....

lame dah tak bermonolog dalam belog aku nie...hmmm... :) rase mcam baru je blaja bernafas setelah sekian lame menghilang atas sebab2 yg tak dapat di elakkan...anyway..aku happy dah sebab dapt type2 balek dalam blog nie...boley la aku share dgn korang psl aku aku nie kan...wewe <3..selama aku hilang nie..sebenarnye aku pg bercuti..haha...buktinye gamba bawah nie...eyh dala..mls story banyak...len kali jela ea..bye!


memang rambut aku kaler merah pun..so?

Friday, July 22, 2011

kamu mmg son of a bitch



OKE FINE tajuk aku mmg cam gampang...tapi aku ta peduli arh sume tu tyme aku tenga type nie...sebab skunk nie aku rase macam fakerrrrrr sangat2...eiii mmg berapi la..kalau pale aku blubang mcm gnung brapi da kua api da...

aku tension arh duk sini...sume fucker bagi aku...sume benda kt sini...hostel,toilet,toilet,toilet cuaca,peraturan,time table aku,,,sbb ape aku ulang toilet bnyak kali......???sebabbb......toilet dye mmg la...hey mmg taraf toilet sangkut! apa pun ta boley apa pun ta boley...

arini aku bengang sgt psl na bli tiket tuk balik raye t la...changlun ke kangar changlun ke kangar..mane aku tawu!aku bukan org sini!ntah mane satu jauh pun aku tatawu..dala kt sini transport...eyh tayah cakap la...CUKOP BANYAK! sampay ta mampu aku nk plih mane satu...heyy...ble la dorang nk maju?aku nie dala blur...blur plkn ta abis lagy da dapat blur yg lain..mane x bengong aku 1 day nanti...tlong la bagi aku cuti lameeeee....dowank nie...mcm ta skola la...mcm tatawu nk pk je..ade ke patut dak plkn bagi cuti EMPAT HARI SAHAJA???!! x patut ke x patut? sempaut la kami...nk bernafas pun ta boley aku rase skunk nie...dak2 dlm dorm aku sume dak2 yg ta ckup cuti..sume baru blek plkn intake ke 2....mmg meraung 1 dorm arh nk balek..mmg niat sume otak katun nk terbang la nk bakar la nk jd halimunan la...yela sape ta tension?patut daftar bulan 12 yg dye mengade2 sgt tah sape tah menggatai pegi cepatkan masuk bulan julai..

series weyh aku ckp tempat yg aku tnga berada skunk nie mmg mcm neraka dunia....

sekian terima kasih!

Sunday, March 27, 2011

watsons



macam harammm!!!bengang betol aku bengang3!!ei...tahan je...ish..law boley memang aku nk terajang sunggoh2 la...BENGANG LA!!mcm nie citenye~

petang tadi pegi jusco bukit raja dengan mama...mama nk bli bku mahathir 2....bagus la buku 2...aku respect la...aku plak pg MPH kumpol bku aku larh..^^ WINK*....buku gempak starz karya zint....aku mmg fanatik dengan zint la...aku galakkan sangat2 korang bace bku dye..even komik pun tapi pengajaran bayak ko tawu..haha...mmg bagus arh!!!(ibu jari naik atas)buku dye gambar sume ganaz la..muke hero mcm kene cakar la..dgn rambut yg messy dan cool serta kuat + gangster...uiii mmg best arh!!!tp bukan bku dye yg aku nk cite...

pasal 2 ha...yg atas 2...yg kaler ijau ade tulisan ape tah malas sunggoh aku nk taip...dalam jusco gak kdai 2..2nd floor je x silap..mama nk bli brg dye so saye teman la...jap2



muke aku nie ade muke baru lpas kua penjare ke?or muke pecah rumah?hah..xpun ketua samseng ke?hah????

mle2 masuk abam cashier 2 da tnjuk mke sweet ckp 'SELAMAT DATANG'...ewmm oke..then aku jenjalan la ngekor blakang mak aku...tbe ade sowank mamat nie pandang aku..pastu pegi dekat manager dye kod..aku tatawu la..pg mampos arh!dye ckp smthing..aku denga x denga jela...dye kate...''ko tgok bdk nie..bkn ke dye....blablabla aku xtawu la pe dye ckp..yg nie aku agak jehh..haha...tp aku de denga dye sebut pkataan BUDAK..n aku je 'BUDAK'yg ade kt situ soo aku terase la..pastu dowang pandang aku taw..akupun pandang la blek..then dowank pndg tmpt laen..pastu dye pnggil staff2 kt watson 2...lpas cakap2 pastu pandang aku...woii...mcm bangang...aku pun da start panik kodd..tak penah2 aku kene bangg mcm 2..pastu sku denga de staff 2 ckp ''aku takut la~''...WHAT THE FUCKu guys....mmg ramai yg berkerumun dkt aku n mama...and dowank attack aku sorang..mle2 aku pk dowank tgok aku nie comel kod...hhahahahahahaha...tp aku rase dowank igtkn aku datang sane nk mencuri la...aku bengang la...aku pon senyum jahat aku jalan 1 kedai 2...sah dowank ikot aku..hahaha..mmg lawak la..aku buat2 bkk beg aku..walhall aku saje nk check fon...then aku pegang plastik mph 2...lpas mak aku ciap bayar..aku pandang sume staff kt situ dengan muke yg btol2 kerek..then amek kaw...middle fingers 4 u guys...serious aku bg...mmg bengang btol la...korang jgn pk aku nk jejek kedai korang lagy!!!!

haha..actly aku tatawu pe yg dowank musykil sangat kt aku...mybe sbb care aku pegang plastik mph 2 wat dowank risau?or dowank tgok beg aku penuh?haha...but what ever la loser..aku ta ksah sgt pon..thanks sbb bg 100% perhatian kt aku...